söndag 16 september 2012

Hertzberg efter Sundsvalls SJU(ka) inledning på serien

Det blev en riktigt skön inledning på division 1 för Sundsvall. "De blå" kunde ganska enkelt hämta tre poäng i premiären mot Örnsköldsvik, slutresultatet skrevs till 7-2. En av Sundsvalls bästa spelare idag var Viktor Hertzberg som var riktigt nöjd efter matchen.
- Alltid skönt att ta första segern för säsongen och det är aldrig helt fel att börja säsongen med en vinst.

Sundsvall inledde matchen starkt genom att ta ledningen efter bara 1.38, Joakim Mattsson blev Sundsvalls första målskytt den här säsongen. Första perioden handlade mest om Sundsvall som hade flera lägen i powerplay utan att lyckas göra mål, det blev istället Örnsköldsvik som kvitterade i ett av bortalagets powerplay. Men bara 55 sekunder senare fick Sundsvall utdelning i powerplayspelet, Franzén skickade in 2-1 pucken. Men innan perioden var över så hann Övikslaget med att kvittera matchen ännu en gång. I de andra perioderna var det Sundsvall för hela slanten och det blev en målexplosion när man drog ifrån till 7-2 innan slutsignalen ljöd.

- De hade några snabba forwards men de flesta lägen de fick var tack vare att vi slarvade lite.

En av Sundsvalls bästa formationer var den med Hertzberg/Mattsson/Franzén där Hertzberg gick 0+3, Mattsson 1+1 och Franzén 3+1 och Hertzberg verkar trivas bra i sin omgivning:

- Det funkar bra mellan oss, både på isen och utanför. Idag lyckades jag och Mattsson sätta upp Franzén i några bra lägen och han gjorde inga misstag.

Skön start för Sundsvall och nästa match är det hemmapremiär när Kovland kommer på besök till Gärdehov. Den matchen startar 19.00 på onsdag, så ta med er några vänner och dyk upp. Underhållning verkar det kunna bjudas på av årets upplaga av Sundsvall Hockey.

Sen vill jag avsluta med att be om ursäkt för rubriken. Ville bara visa alla lokaltidningar i landet att jag har grym känsla för rubriksättning så ni kan anställa mig.

3 plusr: Franzén