söndag 16 september 2012

Hockeynonsens avslöjar: Två NHL spelare som bestämt sig för Sverige

Nu har cirkusen så smått börjat dra igång med NHL spelare som vill spela hockey i Sverige vid en lockout. Hockeynonsens kan nu avslöja två namn på spelare som bestämt sig för att dom vill över till Sverige.

Spelarna det handlar om är Floridas Scottie Upshall och Colorados Shane O´Brien.


Upshall är en ytterforward som helt klart kan producera poäng för sitt lag. Han har ett poängsnitt i AHL på .85 och snittar runt 0.5p per match i NHL. Med sina 387 matcher i NHL så skulle han säkert kunna bidra med både rutin och poängproduktion.Shane O´Brien är en rutinerad back, 28år med ett antal NHL säsonger i bagaget. Tror att det finns många svenska klubbar som kommer anmäla intresse. En stabil back med bra defensiv som skulle kunna hjälpa många lag. Han har en riktigt bra säsong bakom sig och har bestämt sig för att han vill spela i Sverige om det blir en lockout. Han är väl ganska exakt en sån spelare som exempelvis Brynäs saknar just nu, även om det säkert kan bli Allsvenskan för att få spela så snart som möjligt.

Ett problem för många svenska lag är ju att Icke-EU platserna redan är fyllda så vi får helt enkelt se vilka som väljer att agera och värva och vilka som sitter lugnt i båten. Men helt klart är att intressanta namn finns det i överflöd där borta och klubbarna som fortfarande kan ta in nordamerikaner kommer kunna göra några riktiga fynd. Givetvis finns det många spelare som kan tänka sig att åka över men dessa två har bestämt sig för att om det går att lösa så vill dom spela i Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar