måndag 17 september 2012

The race is on - Vilka har råd att inte ta in NHL spelare?

De närmaste dagarna kommer att bl iriktigt intressanta. Vilka lag kommer att gräva djupt i skattkistan och ta fram de pengar som behövs för att säkra en eller ett par NHL spelare?

Grejen är den, Mora kommer att göra vad dom kan för att få in Kopitar och jag tror att när någon klubb skriver fast ett riktigt stort namn så öppnar man dammluckorna och fler klubbar måste följa efter. Det här är ändå ett riktigt bra läge för klubbar som Djurgården, Västerås och Södertälje. De har spelare som redan har varit i klubben och säkerligen är ganska öppna för att spela för en relativt låg lön. Problemen kommer att uppstå hos de lag som inte har spelare med anknytning till klubben, de måste ge sig ut och konkurrera lönemässigt med alla andra europeiska klubbar och då kan det komma att kosta mer än det smakar. 

Jag vidhåller min åsikt, det hade varit bättre att stå fast vid det nej man först beslutade. Nu är frågan, hur många klubbar har råd att inte agera om man helt plötsligt upplever att de sportsliga resultatet uteblir? Jag har känslan av att vissa klubbar kommer att känna sig tvungna att lyfta in några NHL spelare och därför gör så, utan att egentligen ha råd. Just nu säger majoriteten av klubbarna att man inte kommer ta in NHL spelare, men hur många kommer att stå fast vid det när man rasar i tabellen? 

Det ska bli intressant att se hur föreningarna agerar men även vilka NHL spelare som faktiskt kan komma att komma. Jag har en känsla av att det kan bli ganska många NHL lirare i Allsvenskan den här säsongen, tyvärr. 

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig Jonas, ett nej är ett nej, men tydligen var vissa klubbar en smula alltför k*ta på att få hem eventuellt, kanske, en eller flera spelare så Lobbyismen segrade i Allsvenskan.
    Synd om alla de som kommer petas av eventuella spelare från NHL, åsså ska de med hjärta och själ komma in igen när lockouten är över?
    Hmmz
    Återta Nej-et!!

    SvaraRadera