måndag 17 september 2012

Varför inkompetensförklarar Svenska ishockeyförbundet sina domare?

Anton Hedman och Joakim Lindström är anmälda till allas favorit, disciplinnämnden. Det är en sak, ingenting jag egentligen bryr mig om men det som gör mig riktigt irriterad är att det inte är någon i domarteamet som anmält någon av spelarna. Istället är det någon liten hustomte från hockeyförbundet som gjort det.
Jodå, han är ju typ tävlingschef eller någon annat spännande på hockeyförbundet, exakt vad i det som gör honom till regelexpert har jag ingen aning om, Däremot så är det fruktansvärt intressant att domarna bedömer Lindströms händelse som en tvåa och friar Hedman. Jag antar att man faktiskt har tillgång till matchvideon efter matchen, den kollar domarna på och väljer att inte anmäla någon av spelarna. MEN då kommer den här snubben in och inkompetensförklarar ett helt domarteam genom att anmäla bägge dessa händelser till DN. 

Om inte domarna är kompetenta nog att bedöma dessa situationer, varför är dom då betrodda att döma i Elitserien? Det känns lite tveksamt att ha domare på isen som uppenbarligen inte klarar av att fatta rätt beslut, ens när dom fått se händelserna i slowmotion och på video. 

Att domarna själva beslutar om en händelse ska granskas eller inte ser jag som självklart, speciellt i Elitserien där det finns tillgång till så många kameror och så många olika vinklar. Visst kan det vara ett bra komplement att ha någon på läktaren som upplyser domarna om att det kan finnas någon situation som bör granskas extra noga efter matchen, men att man kör över domarna och anmäler över deras huvuden tycker jag är ytterst märkligt. 

Min åsikt efter att ha sett båda situationerna är: Lindström tycker jag inte ska ha mer än en tvåa, matchstraff hade känts hårt. Hedman skulle nog ha haft match, tacklingen är vårdslös även om det är mot en puckförande spelare som böjer sig ner. 

Men domarna bedömde det på ett sätt, låt domarna döma som man sa när man spelade pojkhockey. 


1 kommentar:

  1. Domarna kollade även på situationerna efter matchen och tyckte att dom ej behövde anmälas, då borde saken varit utagerad tycker man.

    Så du har helt rätt Jonas, en inkompetensförklaring modell big av sina egna domare.
    Nu då allt hamnat i lottournan så tror jag att båda kommer få typ 2 matcher. Min åsikt är att ingen ska stängas av, båda gör dock klantiga saker.

    SvaraRadera