måndag 17 september 2012

Sköna poäng för Almtuna

Bofors vann skotten men Almtuna vann matchen och tog en viktig trepoängare. Förlust även ikväll och Almtuna hade legat riktigt risigt till i tabellen redan efter tre omgångar. 

Det är aldrig bra med en negativ trend och att hamna i en förlustsvit från första början gör det svårt för laget att återhämta sig tabellmässigt. Ett bra exempel är Sundsvall som hade väl en poäng på de nio första matcherna eller något sånt förra säsongen, då är glappet för stort. 

Så det var en skön seger för Almtuna som svarade för lite av en skräll när man besegrade hemmastarka Bofors/Karlskoga med 3-2. Stor matchhjälte för bortalaget blev tvåmålsskytten Mattias Guter som skickade in 3-2 pucken när bara 2.46 återstod av den tredje perioden, assisterad av nyförvärvet Emil Sandin. 

Det är en imponerande insats att åka ner till Karlskoga och ta tre poäng. Almtunas målvakt, lånet från Luleå Joel Lassinantti svarade för en bra insats och det känns som att han kommer bli en riktigt utropstecken den här säsongen. En oerhört talangfull målvakt som kommer att utvecklas ju mer speltid han får i Almtuna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar