måndag 17 september 2012

"Spelare som kallats till AHL MÅSTE inställa sig"

Det har ju varit lite fram och tillbaka runt det här med spelare som har kontrakt som möjliggör spel i AHL under lockouten och om dessa spelare kan komma till Sverige. Jag fick tag på Ryan Dittrick som är pressansvarig för Edmonton Oilers och frågade honom hur det egentligen ligger till. 

Eftersom det varit så mycket skriverier om lockout och svenska spelare så tänkte jag försöka få lite klarhet i det hela. Ryan Dittrick som är pressansvarig för Edmonton var vänlig nog att ta sig tid, ta frågan vidare och återkomma med ett svar. 

- Spelare som har kallats till AHL MÅSTE inställa sig för spel i det laget och kan inte spela i Europa under lockouten. Om spelaren skulle skriva kontrakt i Europa istället för att inställa sig till sitt lag i AHL så räknas det som att den spelaren har brutit mot sitt kontrakt. Anledningen till att dom måste inställa sig och inte har andra alternativ under lockouten är att i deras "entry level" kontrakt så är det reglerat med lön och liknande i lägre ligor. Därför har man inte något annat alternativ än spel i sin respektive AHL klubb. 

Väldigt klargörande och koncist måste jag säga. Det finns alltså inga alternativ för spelare som kallats till AHL, vilket kan vara bra information i dagsläget. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar