onsdag 19 september 2012

Inleder hemmaspelet med derby

Ikväll gäller det, då åker Sundsvall Hockey ut på isen i Gärdehov för säsongens första hemmamatch. Seriespelet på hemmais startar med ett derby, Kovland kommer på besök för att försöka sno Sundsvall på poängen. 

Det kommer att bli en intressant kväll när Sundsvall Hockey äntligen tar Gärdehovs is i besittning för sin första hemmamatch i division 1. Ser man spelare för spelare så är det här en match Sundsvall bara ska vinna, ganska enkelt också. 

Tobias Lindström är bekräftad av Sundsvall Hockey, det kunde ni läsa om här på bloggen redan igår men nu är det så att säga, HELT klart. Han kommer att finnas på isen ikväll, saknas gör däremot Johan Eriksson som är sjuk och Edlund som är långtidsskadad. 

Det ska bli intressant att se på vilken position man väljer att matcha in Lindström. Jag skulle gärna se honom i formationen med Hertzberg och Mattsson, Franzén gjorde det bra senast men Lindström tillför en klass till på den formationen om han sätts in där. Viktigt också för Sundsvall att ha fått in en till spelare som behärskar centerpositionen, kan också bli så att man väljer att matcha Lindström som center i en formation, lite slöseri kan jag tycka. 

När det gäller Sundsvalls spel i powerplay så har det varit knackigt, både på försäsongen och även i matchen mot Örnsköldsvik. Jag skulle gärna se att Daniel Olsson bygger vidare på det han började testa i slutet av förra säsongen, fyra forwards och bara en back. Det fungerade stundtals riktigt bra och som forwardssidan ser ut just nu hade det varit det mest logiska valet. Det är så pass hög klass på så många forwards i Sundsvall och man har lite tunt på backsidan så ett spel med fyra forwards tror jag hade gynnat Sundsvall, men Olsson vet vad han gör så vi får se hur det blir med den saken. 

Mitt tips? 

Sundsvall tar hem det med 6-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar