onsdag 19 september 2012

Karlskronas första seger, Malmös första förlust

Så har även Karlskrona fått känna på hur det känns att vinna i Allsvenskan. Laget lyckades med en skräll när man besegrade Malmö med 3-1 och orsakade skånelagets första förlust i årets Allsvenskan.

Jag trodde inte att Karlskrona skulle lyckas ta poäng mot Malmö, som har sett riktigt bra ut de första matcherna men Karlskrona visade ännu en gång att man aldrig ska räkna bort laget. Det var hemmalaget som fick en drömöppning när Kristoffer Söder gav Karlskrona ledningen efter åtta minuters spel, ett resultat som stod sig perioden ut.

I början av andra kvitterade Malmö men Karlskrona visade prov på att man inte tänker vika ner sig och tog tillbaka ledningen efter bara en och en halv minut när Höglund hittade rätt bakom Brage. Malmö har fortfarande svårt att vara riktigt farliga i sitt powerplayspel, man har bara gjort ett mål i den spelformen än så länge. Det är något som måste upp de kommande omgångarna om Malmö ska hänga med i toppstriden den här säsongen.

Men Karlskrona gör det riktigt bra och ska ha all heder av sin insats. Kul för publiken att få se sitt lag vinna, mot ett så pass bra lag som Malmö. Det lär inte direkt sänka hockeyintresset och lagets fans får passa på att njuta av säsongens första trepoängare.

I övriga matcher så vann Oskarshamn enkelt mot Mora med 4-1 och Västerås fortsätter vinna. Det krävdes dock förlängning den här gången då man besegrade Troja med 4-3 och Troja fortsätter visa upp ett imponerande spel. Än så länge är Troja säsongens positiva överraskning i min bok.