onsdag 19 september 2012

Sundsvall vann inför storpublik

Det blev seger i hemmapremiären för Sundsvall Hockey. "De blå" kunde relativt enkelt besegra Kovland med 4-2 inför 1655 åskådare vilket är en riktigt fin publiksiffra jämfört med förra säsongens snitt i Allsvenskan.

Första perioden var precis som mot Örnsköldsvik målmässigt jämn, inget av lagen lyckades få in pucken även om chanserna fanns där. Men i andra perioden var det Sundsvall som började hitta rätt bakom Fabian Eriksson i Kovlands mål, Eetu Qvist inledde säsongens målskytte i Gärdehov när han gav hemmalaget ledningen 4.10 in i andra perioden.

Det var mycket den formationen det kom att handla om, Alexander Lagerström blev matchhjälte för Sundsvall genom att göra två mål och assistera till ett, Qvists ledningsmål. Tredjelänken i den formationen Niklas Zetterström noterades för två ass. Noterbart är att Kovland vinner skotten med 33-23 men en stor förklaring till den statistiken hittar man i att Sundsvalls målvakt Sammy Gustafsson drog på sig ett matchstraff i den tredje perioden. Sammy fick en slashing av en motspelare och svarade med en tillbaka, sen var det bara att gå direkt till omklädningsrummet för en tidig dusch. Matchstraffet bedömdes dock inte som grovt så det är inte någon avstängning att vänta där.

Sundsvall har alltså inlett säsongen med två raka segrar, ingen överraskning direkt men måste kännas skönt för Olsson och spelarna att få en bra start. Speciellt i en sån här match när Sundsvalls stora backstjärna Johan Eriksson tyvärr missade matchen, starkt av laget att ändå vinna.