tisdag 4 september 2012

Kasta ut Tingsryd ur Allsvenskan och sluta gnälla om NHL spelare

Har under dagen med intresse följt allt som skett runt det här med Tingsryd som jag var inne på i mitt förra inlägg. Men efter att ha funderat lite känner jag bara att: Kasta ut Tingsryd om dom inte följer beslut tagna av Hockeyallsvenskan. 

Jag vet redan vad ni kommer att säga. Det finns ingen "lag" på att man inte får ta in NHL spelare och därför borde det vara fritt fram för Tingsryd att använda sig av Ekman . Larsson. Visst är det så, men jag törs nästan garantera att det finns i stadgarna om att man ska finna sig i beslut tagna av Hockeyallsvenskan. Annars är det ju bara för alla lag att kasta in 22 nordamerikaner och säga samma sak som Tingsryd, "stäm oss". För det finns inte heller någon "lag" på det, det är beslut tagna av förbundet och hockeyligorna. Sen tror jag inte att Ekman - Larsson kommer att ha en avgörande roll, bara sämre för Tingsryd om man gör så att SSK och Djurgården lessnar och lyfter in alla sina NHL killar. Kort sagt, vill inte Tingsryd rätta sig efter ett majoritetesbeslut, låt dom vara i en liga där man tillåter att dom tar in Ekman - Larsson, typ ettan. Problemet löst. 

Men nog om Tingsryd och deras svammel. Nu till allt gnäll om NHL spelare. Jag kan garantera att såväl Allsvenskan som Elitserien i längden mår bäst av att man inte tar in en massa NHL spelare under några veckor/månader. Framförallt i Allsvenskan, där finns det klubbar som redan inte får ihop det ekonomiska, ska man nu bli tvungen att kasta in massa NHL spelare bara för att svara upp mot dom klubbar som har råd? Nej. 

Det är snart premiär, tycker att det borde vara den som alla fokuserar på, glöm NHL och lockout spelare. Sen njuter vi av att hockeyn snart drar igång igen!

7 kommentarer:

 1. Spännande att följa om TAIF gör en Grekland,dvs sköt du ditt så sköter jag mitt.

  SvaraRadera
 2. Vänta lite, Malul och Hockeynonsens ni håller på ett lag som inte kommer få in nån NHL-spelare va. Så uppenbart att de nioklubbar som har svårt att knyta till sig NHL-spelare också röstade emot. Men stoppa alla korttidskontrakt och korttidslån då och börja rösta vilka klubbar som ska få värva vilka spelare under sillyseason också för det är ju det dom nio klubbarna står för då!!! Sen kan dom försöka Linda in det i bomull för att försöka låta som det ska finnas någon annan anledning.

  SvaraRadera
 3. Personligen håller jag inte på något lag i allsvenskan den här säsongen. Så det är inte därför jag har den åsikt jag har.

  SvaraRadera
 4. Det är väl inte bättre att låna spelare fram och tillbaka under säsongen

  SvaraRadera
 5. hockeynonsens - kan du då förklara för mig varför det var OK för Sundsvall att förra året låna in Oscar Lindberg från Skellefteå i 5 matcher (+ytterligare ett 10-tal mer eller mindre korta lån)?

  SvaraRadera
 6. Malul är en Växjösupporter med ett genuint Tingsrydshat. Skyll inga allsvenska fans för hans inlägg

  SvaraRadera
 7. Jonas,

  hur engagerad du än må vara i detta så har du missat en oerhört väsentlig punkt. Och varenda kotte som kommenterat här verkar också ha missat samma sak. Och det är att att det är en väsentlig skillnad på de tävlingsbestämmelser som upprättas av Svenska Ishockeyförbundet och egna överenskommelser de allsvenska lagen sinsemellan inom ramen för det som kallas Hockeyallsvenskan.

  Jag säger ingenting om att man inte ska följa demokratiska beslut. Men bara en sådan jämförelse som att kasta in 22 nordamerikaner och säga stäm oss... ja då blir laget helt diskvalificerat från seriespel överhuvudtaget för att ha brutit mot tävlingsbestämmelserna. Samma bestämmelser som skulle straffa det lag som ställer ismaskinen framför sitt mål. Det finns alltså inga möjligheter för Hockeyallsvenskan att stifta egna regler som står i strid med tävlingsbestämmelserna, och det gäller givetvis både antal nordamerikaner, ismaskiner som målvakt och att motståndarna inte ska få byta om utomhus.

  Nu har jag inte läst några av dina andra verk, men med tanke på namnet på din blogg så verkar du ju med detta inlägg ha träffat huvudet på spiken med eftertryck. Ha det så kul med bloggandet ;)

  Pacman

  SvaraRadera