onsdag 5 september 2012

Vad man skriver - Hur det uppfattas

Jag måste börja med att säga att jag älskar att folk tar sig tid att skriva kommentarer, maila eller skriva på twitter om något man har skrivit i en text. Däremot verkar det ofta vara mil mellan vad man skriver och hur det uppfattas. Här kommer en liten sammanfattning, häng med!

Du tycker att ett lag ser sämre ut än de gjorde föregående säsong, skriver det. 

Tolkas som: Att du hatar det laget, alltid har hatat det och förmodligen helst skulle se att det laget försvinner från hockeykartan. 

Du tycker att en spelare har gjort en dålig insats/säsong, skriver det. 

Tolkas som: Att du har något personligt mot den spelaren, eller gärna hela föreningen. För den spelaren är bäst i världen och förtjänar att spela i NHL och landslaget, det är bara du som inte insett det av den enkla anledningen att du är dum i huvudet. 

Du tycker att en förening handlat på ett felaktigt sätt, skriver det. 

Tolkas som: Att du hatar just den föreningen, gärna håller på konkurrenten och inte fattar ett dugg. Följs ofta upp med: "Men dom då" och sen pekar man ut något som en annan förening gjort, gärna något som är totalt irrelevant i sammanhanget. 

Du har en åsikt om ett domslut.

Tolkas som: Precis hur det passar. Det här är oftast en av dom dummaste åsikterna du kan ha som bloggare, för du får oftast båda lagens supportrar på dig. Ena sidan tolkar det som att du är helt dum i huvudet, följer gärna upp med "Om det hade varit NHL hade det varit okej". Den andra sidan tolkar det också som att du är dum i huvudet för att du inte ropar efter en avstängning resten av säsongen. 

Du skriver en åsikt om något som har med hockey att göra. 

Tolkas som: Allt annat än den åsikt du precis skrev. Gärna resonemang som är helt plockade ur luften där du tillskrivs åsikter som du inte ens visste om att du hade. 

Men det är det här som är tjusningen med att blogga. Det finns fruktansvärt många sköna människor därute och uppskattar varenda en av er som tar tid ur er dag för att klicka er in på min blogg. Tack ska ni ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar