onsdag 5 september 2012

Niinimaa klar - Asplöven börjar se löjligt bra ut

Asplöven har gjort klart med en tung pjäs precis innan säsongen startar. Nu är det klart att Janne Niinimaa ansluter enligt expressen.se, Niinimaa är klar för 12 matcher inledningsvis och nu ser Asplöven riktigt starka ut. 

741 NHL matcher och 101 matcher i Elitserien. Rutin är något finländaren besitter i överflöd och det är en riktigt, riktigt bra back på allsvensk nivå som Asplöven nu har lyckats knyta till sig. Kan man dessutom få Janne Niinimaa att stanna säsongen ut, då kommer Asplöven kunna bli en obehaglig överraskning för många lag den här säsongen. 

Under tiden i Luleå var han en fältherre i powerplayspelet och det var många röster som höjdes bland Luleås fans så sent som förra säsongen om att man skulle ta in Niinimaa under säsongen. Det blev dock aldrig någon lösning på den fronten men klart är att han fortfarande håller en hög nivå och det känns som den pusselbit som saknades i Asplövens lagbygge. "Trucken", Conny, kanske Oscar Johansson, Janne N och Hållberg, ingen dålig uppställning i powerplay. 

Jag tycker att Asplöven är en av de absolut roligaste nykomlingarna på länge. Man bara kör, hoppas att man får ihop laget på ett bra sätt. Då kan det bli en spännande säsong för Haparandagänget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar