lördag 29 september 2012

Luleå gjorde processen kort med Växjö

Jag trodde innan matchen att det skulle bli extremt jämnt och extremt målsnålt, men det blev inte riktigt så. Istället kunde Luleå dra ifrån och visa att man även den här säsongen är en lagmaskin som inte släpper några poäng i onödan. Dagens stora matchhjälte i Luleå blev Niklas Olausson som svarade för ett hat-trick. 

Jag vet inte riktigt vad man ska säga om Luleå, det var inte den extrema offensiven som laget visat upp i flera matcher under säsongen, men det är effektivt. Växjö har fortsatt svårt att förvalta de lägen som man lyckas skapa. Det behövs en nivå till bland Växjös forwards för mot ett lag som Luleå så blir det inte alltför många klara målchanser under en match och då måste man ha skärpa i sina avslut. 

Men Luleå har tagit sitt spel till en lite högre nivå än förra säsongen, nu finns det spelare som kan kliva fram och avgöra matcher på ett helt annat sätt, idag blev Olausson den som fick skicka dit några puckar men bästa formationen var Klasen, Kim.H och Fabricius. Det är en riktigt bra sammansatt formation där Fabricius tar mycket av grovjobbet och skapar ytor för sina kedjekamrater.

Idag var det Rautio som vaktade kassen, men det känns nästan som att det kvittar vilken målvakt Luleå skickar in, det blir alltid stabila insatser oavsett om det är Rautio eller "JG" som står i mål för dagen, det är ett styrkebesked som heter duga. Men grunden i det är Luleås defensiv som fortsätter att vara så otroligt stabil, det ser man framförallt när Luleå spelar boxplay, man släpper inte motståndarna till många bra lägen och många skott som kommer är ganska enkla att stoppa för den målvakt som står där. 


1 kommentar:

  1. Nu har Rönken och Co fattat hur man ska balansera laget med olika spelartyper. Hem med Lavander och en nedprutad Harju igen!

    SvaraRadera