lördag 29 september 2012

Målsnål och match att vänta, men Luleå vinner till sist

Luleå Hockey på bortais, det brukar innebära målsnåla och jämna matcher. Senast i Karlstad släppte man bara in ett mål, men gjorde inget. Växjö har också spelat många målsnåla matcher den här säsongen, undantaget fiaskot mot Linköping. 

Luleås första 6 minuter mot Frölunda var riktigt bra, man var högt uppe i sin forecheck och skridskoåkningen och tempot fanns där. Men efter de två snabba målen föll Luleå tillbaka lite och bjöd in Frölunda i matchen igen. 

Nyckeln till seger kommer ligga i att Luleå fortsätter på den inslagna vägen med en mer kreativ offensiv och att man vågar gå framåt på det sätt man gjort i inledningen på den här säsongen. Att se backarna stå kvar på blålinjen, att Luleå vågar sätta en hög press på Växjös ganska tveksamma backbesättning. 

Växjö kommer inte bjuda på mycket, man behöver ta poäng idag och kommer stänga ytorna för Luleås forwards så gott det går. Målskyttet är något som verkligen varit ett problem i Växjö, man har gjort 12 mål på 7 matcher, ett snitt på 1.7 vilket är alldeles för dåligt om man vill vinna matcher. 

Jag tror Luleå tar det, 3-1 tror jag att slutresultatet blir. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar