lördag 15 september 2012

Luleå vann derbyt

Det var precis så jämnt som man hade väntat sig på förhand och precis som det brukar bli i Norrlandsderbyn så vann hemmalaget. Luleå svarade för en stabil match där man till slut kunde kämpa ner Skellefteå och vinna med 3-2.

Skellefteå tog tidigt initiativet genom ett tidigt mål i powerplay, Erik Forsell gjorde mål mot Luleå som han så ofta gör. Spelmässigt var det en jämn period men visst övertag för bortalaget. I andra kom Luleå ut lite bättre men perioden blev sönderryckt av utvisningar, Luleå tillbringade 8 minuter av perioden i numerärt underläge. Två mål hanns det dock med, en av Luleås bästa spelare för kvällen Anton Hedman kvitterade matchen men Skellefteå gjorde efter 13min ett väldigt märkligt mål. Pucken studsade på en Luleåback och in bakom Johan Gustafsson, "målvakten med fem fingrar i plockhandsken" som det brukar heta i derbymatcherna.

I tredje var Luleå det klart bättre laget, Skellefteå mäktade bara med ett enda skott mot "JG" och hemmalaget kunde både kvittera matchen och avgöra den genom mål av Chris Abbott och Jens Jakobs.

Jag tycker att det är ett annat Luleå som vi fått se dom här matcherna, plus i European trophy sett från förra säsongen. Luleå är lite tuffare, lite tyngre och ganska mycket jobbigare att möta ser det ut som. Det finns individuella spelare som kan kliva fram och avgöra matcherna. Ikväll var Anton Hedman riktigt bra, han tacklar, åker skridskor och är allmänt obekväm för motståndarna, kul att han fick pricka in ett mål också. Jonas Berglund är en spelare det sällan pratas om men som sliter i det tysta i boxplay och defensiven, han gjorde också en bra match ikväll.

Klasen fick utgå efter att ha blivit tacklad i första perioden, vad det är för typ av skada har jag inte någon koll på just nu.

Skön seger för Luleå och nu är man serieledare, bara några omgångar kvar att hålla ut i för att vara seriesegrare.