måndag 24 september 2012

Modo verkar bara köra

Modo verkar bara köra som det ser ut. Dom har bestämt sig för att Hockeyligan inte är något man behöver ta hänsyn till utan här ska det kastas in NHL-spelare. Steen verkar väl vara det hetaste namnet till att spela och jag bara hoppas att Modo tycker att Hockeyligan är lika ointressant när det ska fördelas pengar till nästa säsong. Men det förstås, då passar det ju att vara med igen. 

Jag har till leda försökt följa med i debatten och alla olika turer runt dessa NHL-spelare och nu börjar det vara med ett trött ointresse man noterar hur det egentligen verkar bli. Det finns däremot några intressanta saker jag har reagerat på. Det första är att det verkar vara väldigt få fans som faktiskt följer sina lag som är sugna på att se NHL-spelare i Elitserien. Högst ropar de människor som i vanliga fall bryr sig om hockey en gång om året, VM alltså. Då är det ju mest för att skrika på någons avgång om inte Sverige tar guld, men det är en annan sak. Huvudargumentet verkar ju vara att det är fansen man bryr sig om och det är inte så många som verkar bry sig om det egentligen. 

Så Modo kör alltså på och väljer att följa KKV:s beslut, vilket man gör för att det råkar vara det beslut som passar en bäst just där och då. Med det agerandet så antar jag att Modo kommer sköta allt annat själva också? För det är ju en parodi om man inte vill vara en del av Hockeyligan om beslutet inte riktigt passar, men sen ska vara med när det gynnar klubben bäst. 

Så det blir intressant att se, men nu hoppas jag bara att vi slipper mer snack om frågan och istället kan följa en elitserie som börjar kännas riktigt intressant och spännande. Många lag som ser bra ut den här säsongen, med eller utan NHL-spelare. 

 24 kommentarer:

 1. Många kloka ord Jonas!

  SvaraRadera
 2. Moo har alltid varit emot hockeyligans beslut och nu när det är olagligt att följa hockeyligans beslut känns det konstigt ifall Modo plötsligt skulle ändra sig. Att Modo skulle bli uteslutna ur hockeyligan pågrund av dom inte följer ett beslut som inte
  längre gäller käns ännu konstigare.
  Ska även sägas att klubbar som färjestad mm bara för några år sedan tänkte skita i hockeyligan helt och starta egen liga, nu är hockeyligan plötsligt helig bara för att det passar. Förstår inte all denna pajkastning på Modo för att dom tar in nhl spelare när det inte finns något som säger att dom int får.

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt i att det inte finns något förbud och man inte kan stoppa NHL-spelare. Men HL har fortfarande en linje man valt och det är två klubbar som inte håller med.

  Det mest logiska hade varit att vara lojal mot ligan och följa det ligan anser inser i ett ämne när det är 10-2. Det finns ju en mängd fördelar man får genom att vara med i HL också.

  Pajkastning håller jag inte med om, däremot är det väl ofrånkomligt att man kan tycka att det finns utrymme för kritik när Modo nu väljer en egen väg.

  SvaraRadera
 4. Att notera. Alla andra ligor öppnar för NHL-proffs. Bara Elitserien som av någon anledning tycker att våra NHL-stjärnor ska spela någon annanstans. Man talar om att det skadar Elitserien. Jag fattar inget. Skulle det skada operasverige om Pavarotti uppträdde till låg ersättning på Operan? Orättvist? Sen när blev klubbkänsla orättvist? Ska Växjö straffas för att kommunen sponsrar laget med mångmiljonbelopp? Kanske Färjestad och HV71 ska dela med sig lite av TV-pengarna? De är rikast ändå? Så gör man i NHL. Lojalitet? Var det lojalt av Håkan Loob i spetsen att ta med sig de största lagen i ett försök att bryta sig ur Hockeyligan för några år sedan. Är det inte bara ren och skär avundsjuka mot Modo och Frölunda som bara vill skörda lite framgång för egenproducerande spelare?

  SvaraRadera
 5. Hade inte klagat en sekund om killarna skrivit på för säsongen som HL har sagt. Ingenstans stoppar man NHL-spelare, bara korttidskontrakt.

  Rättvist eller orättvist är inget jag berör i texten av den enkla anledningen att det inte är relevant. Modo väljer att gå emot hockeyligan, vilket man är i sin fulla rätt att göra. Men då borde man inte heller vara intresserade av att ta del av de fördelar det innebär att vara medlem där.

  SvaraRadera
 6. Varför är det mer rätt att välja "kartellens" väg då om jag får fråga? Jag hoppas att modo vågar ta in spelare & det positiva i det hela är att en av Sveriges giganter Frölunda också verkar ta in NHL-spelare. Varför måste alla rätta sig efter "familjen" med Loob i spetsen? Loob är den mest påstridande bland nej sägarna trots att han bara för några säsonger sen hade stora planer på att bryta sig ur elitserien & starta en stängd Europa-Liga, men nu är han så mån om elitserien helt plötsligt där kan vi snacka om dubbelmoral!

  // Mange -Luleå tar sm-guld 12/13

  SvaraRadera
 7. Jag anser att det är "rätt" väg eftersom det är ett beslut 10 klubbar av 12 står bakom. I en demokrati får inte alla som dom vill och tycker man inte att hockeyligan är rätt organisation att vara en del av, kör då ett eget race. Men det är ju orimligt att vara medlem i HL när beslutet passar. Antigen så är man med, eller inte.

  Jag tycker att det Modo gör är en ganska desperat åtgärd som kommer av skador på nyckelspelare, förstår varför Modo gör så här, men tycker inte att det är rätt.

  SvaraRadera
 8. Förstår om FBK mfl inte vill tillåta korttidskontrakt av NHL spelare då det inte gynnar dem. Helt otroligt att gå emot Svensk lagstiftning om fri arbetsmarknad och inte få gnäll för det.

  När däremot Modo, som aktivt visat att de tycker, funderar på att bryta då blir det en massa avundsjuka och gnäll runt om i landet. Och det från förstå-sig-påare vars egna lag laddar för fullt för att också få in NHL spelare så fort som möjligt.

  Du tror seriöst att Hockeyligan skulle haft denna regel om FBK skulle haft ett gäng NHL stjärnor som velat spela gratis? Nej då skulle det varit helt OK och ingen skulle reagerat på det.

  Sluta gnäll. Modo har följt Hockeyligans patetiska regler även om man blivit nerröstade. Själv tycker jag det är helt OK att köra på nu när Konkurrensverket har visat att Hockeyligan är ett gäng pajaser som inte kan något om lagar och regler.

  SvaraRadera
 9. Helt okej att du tycke det, jag tycker dock motsatsen. Förstår inte heller varför du är så fixerad vid Loob och FBK? Det är nio andra klubbar som har tyckt och tänkt i frågan. Att Modo gynnas av korttidskontrakt återstår att se, däremot spelar ingen gratis. Alla kostar, men det kanske blir värt det i slutänden för Modo.

  Men att man tycker och tänker oavsett om det är annorlunda än vad jag tycker så är det uppskattat!

  SvaraRadera
 10. Måste bara lägga till.

  Du säger att 2 av 12 lag motsätter sig. Ja visst. I kartellen som kallas Hockeyligan.

  Ser man till resten av världen är Elitserien enda serien som förbjudit korttidskontrakt av NHL stjärnor.

  Är alla andra ligor runt om i Europa och Sverige ute och cyklar eller skulle det möjligen kunna vara så att 10 lag i Hockeyligan är rädda för någonting helt ogrundat?

  SvaraRadera
 11. Många av klubbarna rättar nog in sig i ledet då Looben går ut & hoppas på höga sanktioner mot klubbarna som tar in NHL-Spelare, tyvärr! Sen kan man ju fråga sig hur rättvist det är om lockouten blir långvarig & lagen från ES som får kvala möter tex DIF, Leksand som har fyllt på sina trupper med NHL-Spelare? Ska de allsvenska lagen diskvalificeras då om dom tar steget upp till ES?

  Förövrigt läste jag en mycket välskriven & bra krönika på modoiter.se, läs den!

  // Mange - Luleå tar sm-guld 12/13
  SvaraRadera
  Svar
  1. Mange- Luleå tar sm-guld// Antar att det är den här krönikan du menar & jag kan bara hålla med dig, en mycket välskriven krönika!

   http://modoiter.se/hemliga-klubben-nedkallad-fran-tradkojan-och-vagen-framat/

   Radera
 12. Vad som är rätt eller fel vet ingen idag. Det visar sig när lockouten är över, sen är det inte om beslutet är rätt eller fel som jag tycker är det viktiga. Det intressanta är att Modo inte vill följa det beslut man tagit i hockeyligan. Det står Modo helt fritt att göra så,
  Men min poäng ligger i att då borde dom inte sen komma och vilja dra nytta av hockeyligan i ett senare skede, som när det ger intäkter till klubben. Då borde Modo visa samma hårda attityd mot "kartellen" men det kommer man inte göra

  SvaraRadera
 13. Sant. Är nog bara lite extra fixerad vid FBK efter tavlan där man skriver skit om Modo och för att man har stark ställning i Hockeyligan.

  Men strunt samma. Själv tycker jag regeln varit helt vansinnig hela tiden, liksom Modo, och nu när Konkurrensverket sagt sitt förstår jag inte varför många bloggare är så fruktat emot Modo som ändå inte kommer göra något fel (utom att gå emot något olagligt).

  Kul som sagt att man har olika åsikter, annars går ju inte världen rulla framåt.

  Jag längtar till man får se NHL lirare i ES igen, det höjer både kvaliteten och därmed även intresset.

  SvaraRadera
 14. Så är det, man har inte samma åsikter men det är såna här diskussioner som är det roliga med att blogga. Oavsett om diskussionen förs här eller på twitter eller över mail.

  Jag välkomnar alla som vill diskutera, det finns ingen absolut sanning under här. Rätt eller fel vet vi först när lockouten är över.

  SvaraRadera
 15. Som Luleå-Mange tidigare frågade vad anser du om att de allsvenska lagen får ha nhl-spelare i ks & inte elitserielagen om lo håller i sig resten av säsongen?

  SvaraRadera
 16. Då är det ju ett "icke problem" för finns NHL-spelare i Allsvenskan när Kvalserien börjar då är hela NHL:s säsong inställd och då har även ES lagen möjlighet att ta in NHL-spelare.

  Även idag är det fritt fram bara de skriver på för hela säsongen. Vilket man ju gjort om man är kvar i kvalserien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt säga att det inte blir NHL 2012-2013, det är något vi inte kommer veta för en efter jul. Om klubbarna då skulle börja skriva kontrakt med mindre än halva serien kvar att spela (plus möjligt slutspel), är inte det kort tids kontrakt också..? Eller finns det någon defenision på kort tids kontrakt innan jul och kort tids kontrakt efter jul?

   Radera
 17. Ok då är det problemet löst med KS!:) Men personligen tycker jag att HL är helt ute & cyklar, tänker de inte på oss fans (publiken) som får chansen att se spelare som Z, Sedins, Franzen mfl mfl! Elitserien har tappat mer & mer publik de senaste säsongerna och det är ju bara att titta på Frölundas publiksnitt denna säsong, rätt skrämmande faktiskt!

  Nej HL gör om gör rätt!

  SvaraRadera
 18. Men du nämner att vid en helt inställd nhl-säsong så får även ES-Lagen ta in spelare har du då tänkt att många av stjärnorna kanske valt spel i andra länder pga att dom inte orkat vänta ut ES beslut? Då är det ju fortfarande inte rättvist hur du än vrider & vänder på det, eller har jag fel?

  SvaraRadera
 19. Ja det är ju var och ens åsikt, själv tycker jag att NHL-spelare hela säsongen kan betyda mycket för ligan, men korttidskontrakt har jag svårt att se nyttan i. Men jag har haft fel förut:)

  SvaraRadera
 20. Många spelare kan mycket väl ha valt andra klubbar men är det spelare som ni pratar om i modos fall, killar som spelat i klubben förut så ser dom nog till att skriva på korttidskontrakt i AS eller annan klubb till säsongen är omställd. Se Viktor Fasth, tror inte att det blir så otroligt många spelare i AS klubbarna heller, finns inte ekonomi till försäkringar och skatter.

  SvaraRadera
 21. Det finns inget rätt eller fel i det här tycker jag! De lag som inte vill ta in nhl-spelare på korttidskontrakt behöver ju inte göra det men bör inte heller sätta stopp för de lag som vill göra det... :)

  SvaraRadera
 22. Så det är alltså jättebra för svensk ishockey att konkurrerande klubbar ska få bestämma vilka spelare en klubb får anställa?
  Lyssna på hur dumt det låter.

  Tänk om Filmindustrin skulle ha samma korkade upplägg och besluta vilka skådespelare andra filmbolag får och inte får anställa.

  Hockeyligan ska inte bestämma om vilka spelare som får kontrakteras.
  Eller är ni för att Hockeyligan ska kunna stoppa Tjeckiska landslagsmän ifrån spel för att 11 av 12 lag inte har några i sina lag.
  Alla spelare som är tillgängliga för kontraktering ska få kontrakteras.

  SvaraRadera