lördag 8 september 2012

Sundsvall nollades igen

Det blev inte mycket bättre i matchen mot Björklöven, 0-4 förlusten mot Rosenborg följdes upp av en 0-3 förlust mot Björklöven. Två matcher, två förluster och Sundsvall har inte vunnit något på försäsongen, men speciellt oroad är jag inte. 

Visst, det är inte bra att Sundsvall har en oavgjord match och resten förluster under försäsongen. Men då ska man tänka på att tre av matcherna var mot elitserielag och matcherna mot Björklöven och Rosenborg genomfördes med några av de viktigare spelarna på skadelistan. Sundsvall hade 17 man med sig till Umeå och det gör att man inte orkar matcherna genom. Sen har man också rullat på alla spelare i powerplay vilket resulterat i att det spelet haltat betänkligt men Olsson och "Linkan" verkar vilja ge alla spelare chansen att visa upp sig och under en försäsong är det en bra idé. 

Det har glimtat till mot AIK och Modo, där har man sett vad laget kan göra och det spelet man visade upp i de matcherna kommer att räcka väldigt långt under säsongen. 

Däremot ser man i matcherna mot Löven och Rosenborg det som kan komma att bli ett problem för Sundsvall. Några skador på fel spelare och då har man helt plötsligt en väldigt tunn trupp där väldigt mycket ansvar läggs på unga, orutinerade spelare som inte ska vara ledande på något sätt under året. 

Men Sundsvall har ändå byggt något väldigt intressant som ska bli spännande att följa. Sin div1 serie kommer man att ta hem och sen får vi se vad som händer efter det. Jag håller det inte för orimligt att Sundsvall kommer att ta in ett eller två nya namn under säsongen heller. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar