måndag 22 oktober 2012

Axelsson tillbaka, vad gör Frölunda nu?

Dick Axelsson är tillbaka efter att ha missat flera matcher på grund av skada. Det är kul att Axelsson är tillbaka, men nu är frågan: vad tänker Frölunda göra nu? 
"Vi har inte brutit någon överenskommelse" Har varit mantrat från Frölundas fans,ja det tillsammans med "Skit i vad vi gör, bekymra er om ert lag istället"  jag håller med i det första resonemanget men det kommer bli intressant att se vad som händer nu när Axelsson är spelklar igen. 

-När situationen i vår trupp är som den är med tunga och osäkra skador på flera av våra nyckelspelare, måste vi tillfälligt förstärka vår trupp och då känner vi att Viktor just nu är bästa alternativet, sa klubbdirektören Larqvist då och Kenta Johansson fyllde i att det handlade om skadorna på Olimb, Kahnberg och Axelsson som gjorde att man var tvingade att ta in en till spelare. 

Nu är det bara Olimb kvar på skadelistan, kommer nu Frölunda att köra vidare på Stålberg och Duchene eller kommer man säga: "Tack för att ni hoppade in killar, men nu är våra ordinarie spelare tillbaka igen." 

Det senare lär väl aldrig hända och då kommer det bli intressant att se hur man väljer att motivera det. När skadorna kom var det ju nästan ett skämt hur många gånger Frölunda såg till att använda ordet "nyckelspelare" för att betona att man absolut inte har brutit något avtal här inte. 

Men nu kommer man väl i princip att göra det eftersom nyckelspelarna är tillbaka i spel men jag tror inte att man sätter upp Stålberg på läktaren. Så Frölunda lär bli först ut att använda sig av NHL-spelare som inte ersätter en "nyckelspelare" 

När det gäller "sköt er själva" argumentet så ser jag inte riktigt att det går att applicera här eftersom det Frölunda eventuellt gör kan komma att påverka hur hela Elitserien gör fortsättningsvis. Vi vet alla att det blir mycket lättare när man kan återuppliva den gamla skolgårdsklassikern: "Det var faktiskt dom som började" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar