måndag 22 oktober 2012

Då var Niinimaa till sist HELT klar

Det känns som att Niinimaa snart varit klar för Asplöven lika många gånger som Sevc var det för Skellefteå innan han till sist blev helt klar. Nu ska även Niinimaa vara helt klar och spela nästa match för Asplöven. Skönt för Asplöven som har backbrist och inte haft ett så bra powerplay som väntat. 

Nu kan det äntligen bli så att vi får se Niinimaa i Allsvenskan efter alla turer fram och tillbaka. Nu när han är helt klar så får man också se det som helt klart att Asplöven kommer bli ett av seriens giftigaste lag i powerplay. 

Meritmässigt finns det verkligen ingenting att klaga på när det gäller den finske backen, han har rutin från de flesta stora sammanhang som finns och han kommer verkligen kunna bidra med mycket till Asplöven. Laget har ju gått knackigt sista tiden och det här förvärvet är något man verkligen behöver, i den senaste matchen mot Djurgården så hade man inte ett mål i powerplay trots att Ölvestad drog på sig ett matchstraff. 

Asplöven är näst sämst i Allsvenskan när det kommer till powerplay trots att man har högklassiga spelare i Strömberg och Truchno. Trots dessa namn har man bara Malmö efter sig i statistiken och man behöver höja sig ett par nivåer i spelet med en man mer på isen. För att köra en Boork: Man måste ha ett bra powerplay i dagens moderna ishockey. Eller något i den stilen brukar han iallafall köra. 

Det blir ett riktigt test i nästa match när man möter serieledande Karlskoga, men som tur är för Asplöven så är det på hemmaplan. Bortaspelet har varit katastrofalt och man har inte tagit någon seger på bortaplan ännu,  man har faktiskt inte ens tagit poäng. Det håller inte om man vill överleva Allsvenskan och förhoppningsvis kan Niinimaa bidra till att man börjar producera även på bortaplan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar