fredag 26 oktober 2012

En av säsongens mest intressanta matcher när Djurgården gästar Södertälje

Det finns matcher som betyder något, sen finns det matcher som är så mycket mer än bara en kamp om poäng. För mig är matchen imorgon mellan Södertälje och Djurgården en av säsongens hetaste matcher. 

Det finns många faktorer som bidrar till att göra matchen till en högintressant drabbning. Hagelin och Read möter Landeskog och Murray, det är en kamp om placeringen i tabellen där lagen ligger bredvid varandra. på samma poäng. Det är ett Södertälje som visat enormt bra form och förutom senaste matcher mot Oskarshamn så har man radat upp segrar. Djurgården såg ut att vara på rätt spår igen men sen kom först förlusten mot Almtuna av alla lag och sen en ny förlust mot Troja. 

Vinner Södertälje imorgon så har Djurgården problem, igen. Efter några segrar i rad kändes det som att laget äntligen var på väg att visa upp det spel man kan förvänta sig när man tittar på truppen, Elitseriemeriter, landslagsmeriter, nu finns det rejäla NHL-meriter i truppen, men man får inte till det och det förbryllar mig. Djurgården BORDE marschera rakt genom den här serien i samma stil som Örebro gjorde förra säsongen men istället stöter man på problem efter problem. 

Men om man glömmer det och istället bara tittar på spelarmaterialet så är det upplagt för en riktigt bra match imorgon, publiken verkar strömma till arenan och jag läste på twitter tidigare idag att det bara fanns ett fåtal platser kvar. Riktigt kul att hockeytempen höjs och att det blir den här typen av matcher! 

Hur kommer det att gå? Tja...... Jag håller Södertälje som knapp favorit i det här mötet, hemmaplan har passat SSK bra så här långt och Djurgården är för instabila i sitt spel för att man ska kunna veta var man har laget. Det kommer säkerligen att bli en grym match och jag tror att SSK tar hem två eller tre poäng när det är över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar