fredag 26 oktober 2012

Leksand och Bik/Karlskoga fortsätter att imponera

Två av seriens absolut bästa lag just nu matchade ikväll. Leksand besegrade Asplöven enkelt med 6-1 och Bik/Karlskoga vann även dom, i Nobelhallen var det Tingsryd som fick se sig slagna med 3-1 och det är en häftig duell mellan dessa lag om första platsen. 

Asplöven hade en tung kväll, med bara fem backar och en inlånad målvakt i Sehlstedt så hade man inte mycket att sätta emot ett Leksand som bara kör. Ingen skugga ska dock falla på piteåkeepern som gjorde en helt okej insats, visst kunde han kanske tagit någon av målen men det var inte i målvaktsspelet matchen förlorades. Leksand bara pumpar på och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och det är inte många lag som har den defensiva styrkan som krävs för att få stopp på leksingarna. Det är oerhört imponerande att se hur laget spelar och det bara sprutar självförtroende ur varenda spelare. Leksand kommer absolut att vara med när det avgörs på slutet av säsongen och kvalserien ska man ta en direktplats till som man just nu spelar. 

Bik/Karlskoga är minst lika imponerande, det är inte samma sprudlande offensiv laget bjuder på som Leksand, men istället är det en extremt tät och uppoffrande defensiv som gör att man till sist vinner sina matcher. Gistedt har växt in i rollen som förstekeeper efter ett par tunga säsongen och jag tror ingen i föreningen saknar Bellissimo, han lämnade ett enormt hål efter sig men Gistedt har så här långt in på säsongen varit nästan bättre än vad han var vilket var helt otippat på förhand, iallafall för min del. Sen får vi se om det håller hela säsongen, för det tar så mycket kraft att spela som Karlskoga gör och det krävs att man får ha en skadefri trupp och undviker några större formsvackor. Playoff kommer man absolut att vara med i men om det håller till en direktplats är jag mer tveksam, men just nu är man tillsammans med Leksand bästa lagen i Allsvenskan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar