lördag 27 oktober 2012

Fredrik Söderström om förlusten mot Mora: "Det var stundtals små pojkar mot en stor man"

Mora - Oskarshamn slutade 4-1 efter en stor show av Anze Kopitar som svarade för 4p i kvällens möte och var en stark bidragande orsak till att Mora tog tre poäng. Något som Oskarshamnstränaren Fredrik Söderström var inne på efter matchen: - Den stora skillnaden mellan lagen ikväll spelar normalt sett i NHL. Det blev stundtals små pojkar mot en stor man. 

Matchen var bara lite mer än tolv minuter gammal när det stod 3-0 på tavlan och Mora hade snabbt skaffat sig initiativet i matchen genom mål i 5-3 och ett mål precis när Oskarshamn hade blivit fulltaligt efter en annan utvisning. Efter den inledningen försökte Oskarshamn att komma tillbaka in i matchen men matchen slutade 4-1 och det var aldrig riktigt spännande. Tränaren för Oskarshamn, Fredrik Söderström var efter matchen kritisk och sin vana trogen, brutalt ärlig men ändå inte helt missnöjd. 

- Om jag bortser från inledningen där vi åker på en mängd utvisningar,, låter Mora helt diktera villkoren och har 3-0 i baken efter knappa 12 minuter så finns det trots allt positiva delar i vårt spel. Vi skapar en hel del chanser under hela matchen men saknar kylan och beslutsamheten för att få in puckarna. I ärlighetens namn är vi inte ens nära att ta poäng ikväll. Vi saknade kraften och energin som är nödvändig för att vårt spel ska fungera. Uppförsbacken blev tung men jag tycker ändå att grabbarna försöker hela vägen fram. Vi får vända hemåt och ladda för kommande utmaningar. 

Den utmaningen kommer i form av Malmö på hemmaplan den 31/10 och det kommer bli ett bra test för Söderströms mannar, vill man hänga med i toppen av tabellen bör man ta poäng mot Malmö. 

2 kommentarer: