lördag 27 oktober 2012

Se upp för Södertälje

Det var precis så underhållande och tätt som man hade väntat sig på förhand och precis som jag tippade innan matchen så var det Södertälje som gick vinnande ur den här drabbningen, 4-2 och nu är pressen tillbaka på Djurgården att börja ta poäng. Men som Södertälje imponerar, just nu är laget i riktigt bra slag och det finns inget lag som går säkert. 

6 segrar de senaste 7 matcherna gör att Södertälje har rusat genom tabellen och gått från den absoluta bottenstriden till att nu vara inblandad i kampen om platserna högst upp. Det är en förvandling som få trodde på när förlusterna radades upp i inledningen på säsongen men nu är man tillbaka och ser ruskigt farliga ut. 

Det känns som att jag redan skrivit lite för många gånger om NHL-spelarna ´men det är svårt att inte komma in på dessa när det handlar om SSK. Lite extra glädjande för Södertälje måste då matchen idag vara, Hagelin gjorde visserligen 4-2 i öppen kasse men förutom det var det idel icke-lockoutade spelare och det behövs om man ska kunna fortsätta vinna matcher. Visserligen ser det ut att kunna bli en segdragen lockout men om den löser sig behöver man få igång fler spelare än Hagelin och Read och det har man fått. Det är otroligt viktigt, för hur bra dessa två herrar än är så måste laget Södertälje kliva upp och vara på samma nivå och det bådar gott att så nu är fallet. 

Med dagens vinst så gjorde Södertälje ett litet ryck i tabellen och är nu tre poäng för Djurgården, ett Djurgården som verkligen har problem, igen. Jag har gett upp försöken att försöka förstå vad det egentligen är som händer i det laget just nu, man får inte ut speciellt mycket av någon spelare och hela laget är överkvalificerat för Allsvenskan egentligen. Det kan också vara där problemet ligger, man tror att man är för bra för Allsvenskan men det tänker jag inte spekulera mer i. 

Jag nöjer mig med att konstatera att Djurgården åkte på ännu en förlust och att Södertälje nu verkligen är med i racet om platserna som innebär fortsatt spel efter att serien tagit slut. 

1 kommentar:

  1. Är det nån som tror han är för bra för allsvenskan är det Bremberg. 1+3 på 13 matcher och -7. Sanningen är väl att han är mer division ett klass än allsvensk.

    SvaraRadera