lördag 27 oktober 2012

Klockren tränarlösning för Karlskrona

Det kommer inte som någon jättechock att Janne Karlsson tar över som tränare i Karlskrona, även om jag hade fattat det som att Kyrö var "klar" men han var ju aldrig helt klar som jag förstått. Men om valet finns inte mycket att säga annat än att det känns som en perfekt lösning för KHK. 

Ser man tillbaka när Janne Karlsson tog över som tränare för Växjö så var föreningen lite där Karlskrona är nu. En förening som vill framåt och uppåt men inte riktigt hunnit växa in i kostymen ännu. Han kommer in med mängder av rutin och erfarenhet från både Allsvenskan och Elitserien, det är nog ett uppdrag som tilltalar honom där han kan försöka återupprepa sin succéresa han gjorde med Växjö Lakers. 

Sportchefen i Karlskrona, Calle Höök hade följande att säga till klubbens hemsida: 

– Janne var genom hela processen vårt förstaval, men det var många saker som skulle lösas och samtidigt är det inte bara att hoppa från en situation till en annan för någon part. Alla måste ge sig tid att i lugn och ro värdera läget och fatta kloka, långsiktiga beslut. Det har handlat om hårt arbete och tålamod. Janne är ingen Messias utan en hårt arbetande vinnarskalle som ställer krav på sin omgivning och som tillsammans med laget nu ska få chansen att bygga något bra ihop. Tålamod är viktigt och den tidiga förändringen som vi gjorde - vi har trots allt sjuttiofem procent av serien kvar att spela – var tänkt att ge lag och tränare gott om tid att förändra och bygga för framtiden.

Jag tycker att det här är den absolut bästa lösningen man hade kunnat våga hoppas på i Karlskrona och det ger föreningen bästa möjliga förutsättningar för att lyckas vända det här skeppet och klara sig kvar i Allsvenskan. Nu återstår det bara för KHK att förstärka på spelarfronten, då kan det här bli bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar