lördag 27 oktober 2012

Sanningen om varför Jämtin fick lämna Linköping

Det slog ner som en bomb, Anderas Jämtin lämnade Linköping för spel i HV71 mitt under säsongen. Utåt sett var det personliga skäl som låg bakom och att Jämtin behövde en nytändning. Men det är inte hela sanningen. 

Direkt det blev officiellt så kändes det som en väldigt märklig historia att Linköping släpper Anderas Jämtin till HV71, ännu märkligare blev det när man såg intervjuer med Jämtin och läste vad alla inblandade hade att säga. Skälen som angavs var "En nytändning" och Jämtin säger själv att han inte spelat så bra som han skulle vilja, det kändes inte som hela sanningen och det var det inte. Jag har pratat med flera olika källor som har väldigt bra insyn i LHC och enligt dessa var det en ohållbar situation för föreningen att ha kvar Jämtin i Linköping. Enligt min information så var det LHC som valde att göra sig av med Jämtin, han blev ombedd att söka en ny klubb, vilket han också gjorde.

"- Det blev till sist en ohållbar situation, i längden går det inte att ha en spelare som tar så pass mycket energi ur gruppen och inte bidrar på ett positivt sätt. Förra säsongen var det väl som allting ställdes på sin spets med  bristande resultat och en dålig stämning i gruppen. Det fanns väl egentligen två spelare som var väldigt svåra och när en försvann så trodde LHC att man skulle kunna klara av den andre, men det gick till sist inte längre. Jämtin är inte lätt att handskas med och han var på väg bort redan i somras just för att det inte funkade i truppen." säger en källa med mycket god insyn i Linköping. 

En annan källa hade följande att säga:

- Det har varit flera år av turbulens runt Jämtin och han har svårt att hitta rätt i gruppen, anledningen till att han fick lämna har mer att göra med dessa saker än de skäl som angetts utåt. Han är en fantastisk hockeyspelare och en genomtrevlig kille men ibland funkar det inte och i Linköping funkade det inte alls för honom. Man måste fungera i gruppen och inte bidra till att sprida dålig stämning, han har en speciell personlighet och Linköping gav honom flera chanser men till sist så släppte man honom. Han gick inte ihop med flera av de andra spelarna vilket syntes under förra säsongen ganska tydligt, även på tv bilder. Efter förra säsongen så var det några spelare som man ville bli av med och nu har man blivit av med dom man ansåg ligga bakom de största störningarna i gruppen"

Den bilden bekräftas delvis om man läser vad klubbchefen Mike Helber säger på sin twitter:

"Ingen i LHC är större än kollektivet, vill man inte vara i LHC (frivilligt) så ska man lämna."

"Det finns inget specifik händelse som har skett senaste tiden. Förra året var tuff och har skapat spår som har lett till gårdagens beslut."

"Jag gör det som är bäst för LHC Vi är flera inblandade, skulle aldrig göra något som skadar LHC medvetet. Hoppas LHCare förstår det" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar