onsdag 3 oktober 2012

Frölunda ger kortsiktigheten i debatten ett ansikte

Igår bombade Frölunda ut att man värvat Matt Duchene från Colorado Avalanche under lockouten. Så långt allt väl, man kör ju på att det är för att kompensera Olimbs skada och det är egentligen ingen skillnad mot vad lagen gör under säsong i vanliga fall. Enda skillnaden är att det handlar om en lockoutspelare, utan någon som helst anknytning till eller bakgrund i Frölunda. 
¨Det är en sak som är riktigt intressant, det är Anderz Larqvists uttalande i Aftonbladet idag. Där säger han att i dagsläget har man inte finansierat värvningen och att man kommer söka externt stöd. Sen tillägger han, "Det löser sig". Ja men vad bra, då är ju allt frid och fröjd, att man som klubb agerar så här är ytterst märkligt. Jag fattar inte hur styrelsen kan godkänna att man värvar en spelare som man inte ens har finanser för att värva. Men det förstås, man kan ju alltid knata ner med klubbkassan till ett kasino och sätta allt på rött också, alla planer har ju sina fördelar. 

Men det känns som att det är precis den här typen av kortsiktighet som Hockeyligan hade i tankarna när man först valde att säga nej till NHL-spelare på korttidskontrakt. För det här kommer öppna dörren för fler lag att börja ta in spelare, Brynäs har ju redan gjort en NHL-värvning som i och för sig har kontrakt över hela säsongen *blink, blink, host, host* 

Jag vet inte, men det känns lite som att Frölunda tycker att Helber fått stå lite för ensam i mediestormen så man tar in en NHL-spelare, erkänner vitt och brett att man saknar pengar till honom. Som ett talande exempel på vad man menar, kan jag anta. 

Jag tycker att det är pinsamt att en klubb som har gått back med 60miljoner och har en uttalad kris i publiksiffrorna nu väljer att gambla med att ta in en spelare som man inte har pengar till. För man måste redan nu ha problem, de publiksiffror man haft måste vara långt under vad man budgeterat för. 

Det känns inte direkt som en stabil plan det här, mer som ett "hail mary" pass i amerikansk fotboll när matchklockan står på 0. 

3 kommentarer:

 1. Helt rätt! Bra krönika och åsikter, Frölunda konkar!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frölunda är Sveriges näst rikaste klubb sett till eget kapital. Så lär ta ett par år

   Radera
  2. Jasså, hur många?
   Hur mycket har ni då?
   Sen är det inte eget kapital som betalar löner det är pengarna man har på banken som man använder det till.

   Radera