måndag 1 oktober 2012

Harjus återkomst, en högintressant match

Luleå möter imorgon Brynäs, en match som kommer bli riktigt intressant framför allt för att Johan Harju kommer ställas mot sina forna lagkamrater i Luleå Hockey. Tyvärr har den forne poängkungen vaknat till liv de senaste matcherna och han kan mycket väl förstöra festen för Luleå. 

Jag har sagt det ändå sen det blev klart att Harju lämnade Luleå, det kan visa sig vara ett stort misstag Luleå gjorde när man släppte honom. Visst, han var en enorm post i lönebudgeten, utan att veta exakta siffror kan jag mycket väl tänka mig att hela succéformationen med Fabricius, Kim.H och Klasen ryms i vad klubben betalade ut varje månad till Harju. Men han är en målskytt, en poänggörare av rang och det känns lite som att Luleå borde gett honom en chans till i det nya sättet att spela som Luleå har nu. 

Förutom Harjus återkomst så är det en intressant match på många andra sätt, vinst för Luleå och det blir ett större glapp till fjärde platsen vilket alltid är välkommet, Luleå behöver fortsätta sin positiva trend och på så sätt blir det riktigt intressant. Brynäs å sin sida verkar ha hittat formen och stod för en fantastisk vändning i senaste omgången när man kom tillbaka från ett 0-2 underläge mot Timrå, Brynäs vann till sist med 3-2. 

Det finns alla förutsättningar för att bli en riktigt bra match imorgon. Luleå hemma brukar bjuda på underhållande spel och offensiv satsning, Brynäs är ett spelande lag som kommer bjuda upp till en bra match. 

Mitt tips ligger ändå på Luleå, det är matcherna i Coop Arena som man är som bäst i. Borta kan spelet hacka lite mer men Luleå är seriens bästa hemmalag och det kommer nog vara avgörande. 

4-3 till Luleå blir mitt tips. 

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera