torsdag 25 oktober 2012

Jared Aulin höll ord, det var ett helt annat Örebro vi fick se ikväll

Örebro kom ut i matchen mot Karlskrona med en vilja att bevisa att laget var bättre än den senaste tidens resultat och det gjorde man verkligen. Ledda av Jared Aulin så blev Karlskrona överkörda med 5-0 och Örebro tog viktiga poäng. 
När jag pratade med honom igår så var det en revanschsugen Aulin jag pratade med och han visade verkligen vägen för sitt Örebro, när matchen var slut hade Örebro gjort fem mål, Aulin var inblandad i fyra av målen (2+2) och kanadensaren låg bakom tre välbehövliga poäng för hemmalaget. 

Det tog 5.47 av matchen innan den var avgjord, då ledde Örebro med 3-0 efter mål av lagets ledande spelare. Patrick Yetman, Marcus Weinstock och Jared Aulin. Efter det var matchen i princip död och det blev ännu en tung kväll för KHK:s inlånade målvakt Mattias Modig. I den andra perioden var KHK med betydligt mer i matchen och man jämnade ut spelet men Örebro hade slagit av lite på tempot och det fick Örebrotränaren Peter Andersson att ta en time-out för att försöka få tillbaka initiativet i matchen. Efter en mållös mittenrunda var det dags för Aulin att göra sitt andra mål i matchen och sin fjärde poäng totalt, innan Weinstock avslutade målskyttet för kvällen med sitt 5-0 mål. 

För Karlskrona fortsätter uppförsbacken men att komma ut mot ett Örebro som verkligen spelade ut och som var i behov av poäng är inte någon liten uppgift, för något lag. När offensiven stämmer för Örebro så är man ett av ligans bästa lag och det visade man prov på ikväll. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar