tisdag 30 oktober 2012

Kan inte "Challe" bara avgå?

Djurgården förlorade, igen. Den här gången fick man visserligen med sig en poäng, men på hemmaplan och mot Mora. Det här börjar mer och mer likna en tragedi och det kanske är orimligt att sportchefen ska sparka tränaren när det är en och samma person. Men någon borde sparka honom om han inte har vett nog att avgå.

Se bara på Djurgårdens laguppställning, det bara kryllar av namn som borde dominera Allsvenskan och bara ha lekstuga. Djurgården skaffade sig det bästa utgångsläget jag tror att något lag haft som trillat ur Elitserien. I vanliga fall kan inte spelarna sticka från klubben snabbt nog, men så var inte fallet för Djurgården. Man fick behålla en stor mängd rutinerade spelare som håller elitserieklass alla dagar i veckan. 

Men man lyckades inte hitta ett vinnande spel utan det spelet haltade betänkligt, lösningen? Man tar in Douglas Murray och Gabriel Landeskog, i Allsvenskan, i ett Djurgården som redan borde vara för bra för Allsvenskan och vad händer? Jo man vinner ett par matcher och sen är man tillbaka precis där man var innan. Det handlar om ledarskap, det handlar om att en tränare måste leda sitt lag och just nu känns Challe bara trött. Han tycker det suger att vara sportchef och tränare samtidigt, vilket jag håller med om är en märklig lösning. 

Men samtidigt, hur ser det ut i Asplöven? Vad är Kenttä inte där uppe? Sportchef/tränare/klubbchef/sponsoransvarig/kioskpersonal/speaker har jag för mig att han är. Det känns bortskämt i Djurgården, det känns som att man inte kunnat skaka av sig känslan av att man är för bra för det här, lite för fina för den här festen. Det är en ledarskapsfråga, utan tvekan. Att laget inte är förberett för att kunna vinna i Allsvenskan är under all kritik och jag tycker att Challe borde lämna över tränaransvaret till någon annan. Det kan knappast bli sämre än vad det är just nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar