tisdag 30 oktober 2012

Södertälje tog ännu en viktig seger

Det var riktigt viktiga poäng på spel när Västerås och Södertälje drabbade samman i kvällens kanske mest intressanta match. Vinst för Västerås och man hade ryckt i tabellen istället blev det tre poäng till Södertälje som vann med 4-2 trots att man saknade Carl Hagelin.

Det blev precis så jämnt och tätt som matchen lovade på förhand, Södertälje tog ledningen men Västerås kom tillbaka in i matchen i den andra perioden och gick från 0-1 till 2-1 ett resultat som stod sig perioden ut. Men i den tredje så vände matchen ännu en gång när Södertälje gjorde tre raka mål och tog hem tre tunga poäng i kampen om playoffplatserna. Stor matchhjälte för kvällen blev Damien Fleury som visade att laget kan vinna även utan Hagelin, Fleury noterades för 2+1 ikväll och visade varför han värvades in i Södertälje, för att göra poäng.

En annan spelare som var riktigt bra för kvällen var Södertäljes målvakt Sebastian Idoff, som har levererat ett riktigt stabilt spel de senaste matcherna och han har visat att han vill ha första spaden i vinstmaskinen Södertälje. Jag tyckte han var riktigt bra även de första omgångarna av serien men då föll Södertälje på att man inte gjorde några mål framåt och defensiven i övrigt var skakig. Men alla bitar har börjat falla på plats för SSK och nästa match kommer verkligen bli en intressant fight. Då ställs SSK mot Bik/Karlskoga som har visat upp en lika bra form som SSK och den matchen kommer bli en riktig höjdarmatch.