måndag 29 oktober 2012

Lägg ner alla dessa svammelturneringar

Jahaja, idag presenterade Per Mårts truppen till, vilken turnering det nu var. Jag har inte ens ork att uppbåda minsta spår av entusiasm över att det blir någon ny, avslagen landslagturnering som spelas inför, som bäst halvtomma läktare. 

Nu är det väl inte i Sverige det spelas så det kanske dyker upp några åskådare ändå, det är ju trots allt inte VM i Globen vi pratar om, men ändå. Det är så bedrövligt tråkigt med dessa turneringar, för mig utgör de bara ett störningsmoment eftersom den riktiga hockeyn i Allsvenskan och Elitserien gör uppehåll. Det finns inte något värde i dessa turneringar för mig som åskådare, det drar säkert in sköna kronor till förbundet men förutom det så är det inte mycket dessa turneringar är bra för. 

Visst är det kul att nya spelare får chansen att representera Sverige i landslagssammanhang men det är ju snart så att det är konstigt om en spelare INTE gjort ett par landskamper, det är så många såna här turneringar under en säsong att det är svårt att undgå att få dra på sig landslagströjan för en halvhyfsad spelare i Elitserien. 

Ärligt talat, kan någon verkligen känna sann upphetsning över en turnering där Sverige representeras av spelare som till 96% inte har en suck att ta plats när det börjar handla om VM och OS och de bra spelarna känner för och kan vara med. 

Jag tycker att man kan göra enskilda landskamper under säsongen istället för att hålla på med detta svammel. Jag tror att landskamperna inte har fler tittare än vad en match i Elitserien har, de flesta som följer ES och AS får mest panikångest över alla dessa uppehåll. Det gör också att spelschemat blir ännu mer hoptryckt och fler matcher måste dras av under betydligt kortare tid vilket gör att spelarna löper större risk för skador och det blir svårt att hinna med alla matcher. 

Nej, lägg ner turneringarna nu, det var kul när i princip alla bra spelare var i Elitserien, typ tidigt 90-tal men nu känns det lika nyskapande och underhållande som 1-3-1. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar