fredag 5 oktober 2012

Oskarshamn stoppade Örebros svit

Sviter är till för att brytas, idag bröts Örebros svit om sju raka segrar och Örebro var aldrig riktigt nära, Oskarshamn vann med 4-2. 

Patrick Yetman och Jared Aulin som lett Örebros offensiv under säsongen blev poänglösa och då blev också Örebro poänglöst. Det var ineffektivt så det räckte och blev över i hemmalaget, ett talande exempel är att skotten slutade 12-3 till Örebro i första perioden, resultatet efter första? 0-1. När slutsignalen gick hade Örebro skottat in 33 skott mot Linus Fernström i Oskarshamnsmålet, men 2-4 var resultatet på tavlan. Just målvakterna var den stora skillnaden idag, Fernström var riktigt bra medan Ridderwall inte hade sin bästa dag på jobbet. 

Även spelet i powerplay hackade betänkligt och 6 chanser så resulterade det bara i ett mål för Örebro, ett mål som inte spelade någon större roll eftersom ställningen då var 4-1 till Oskarshamn. Jag måste säga att Oskarshamn känns som ett riktigt spännande lag den här säsongen, man har visat att man verkligen kan utmana de bättre lagen och såväl Örebro som Djurgården, Bofors och Västerås har fått se sig besegrade av Oskarshamn. 

En stor skillnad från förra säsongen är målvaktsspelet, Fernström är riktigt bra och har levererat på en stabil nivå under säsongen, han har stått samtliga matcher och har en procent på knappa 92. Det tillsammans med några riktigt bra offensiva spelare gör att Oskarshamn verkligen har bjudit på en mängd överraskande resultat, kan man bara lyckas leverera på en lika bra nivå under hela serien så blir det här en rolig säsong för smålänningarna. 

För Örebro gäller bara att bryta ihop och studsa tillbaka i nästa match. vilket kommer bli en höjdarmatch när serieledarna ställa mot Djurgården. 

1 kommentar:

  1. Oskarshamn är inte så bra att dom håller hela vägen, idag var målvakten den stora skillnaden, Örebro skulle ha avgjort matchen i första perioden!

    SvaraRadera