söndag 28 oktober 2012

Skicka ner fler spelare till Allsvenskan

Jag förstår inte varför man envisas med att behålla spelare i ett lag när dom egentligen inte fyller någon funktion. Många juniorer eller förstaårsseniorer sitter på bänken och får allt som oftast bara vara på isen under uppvärmningen om dom en kommer ner från läktaren. Skicka dessa killar till Allsvenskan och låt dom utvecklas.

Att gå ner till Allsvenskan behöver inte vara något negativt, se på spelare som Adam Pettersson, Kim Karlsson och nu senast Collberg och Hari. Det är spelare som knappt fått någon istid när de är i sina elitserielag och istället för att sitta längst ut på bänken eller uppe på läktaren så har dom varit i Allsvenskan, spelat riktigt bra men framförallt utvecklats enormt mycket av att de får speltid och ansvar. Att det finns spelare som inte tar det steget har jag svårt att förstå. 

I NHL så spelar man nästan alltid in alla via AHL, där man först får visa vad man går för, anpassa sig till spelet och sen får man gå vidare till NHL. I Elitserien är det väldigt många unga spelare som blir kvar i laget alldeles för länge, stannar i utvecklingen och sen aldrig blir någon elitseriespelare under resten av sin karriär. Jag vet inte hur många lovande unga spelare som bara försvunnit efter ett par år i A-laget och det är synd att det blir en prestige i att spela i Elitserien när man kan må mycket bättre av att komma ner till Allsvenskan och få utvecklas till en bättre spelare, en spelare som kan på allvar konkurrera om en plats i laget istället för att vara nöjd med att man får ingå i truppen. 

Jag tycker att varje lag i Elitserien borde sluta ett samarbetsavtal med en klubb i Allsvenskan och sen på allvar utnyttja det. Se bara på Luleå som har ett gäng spelare som ligger på gränsen till att ta en plats i truppen, låt dom varva lite nere i Allsvenskan i Asplöven så dom får mer speltid och kan bli bättre spelare. Samma med alla andra lag i Elitserien, när man har en skadefri trupp och vet att spelarna inte kommer få någon istid, så låt dom då vara nere i Allsvenskan under tiden. Det är iallafall min åsikt. 

2 kommentarer:

  1. Det där var helt rätt!

    SvaraRadera
  2. Melker Karlsson (Skellefteå) är ett exempel på en kille som satt längst ute på kanten och som gjorde någon månad i Örebro. Togs hem igen och gjorde ett riktigt bra slutspel sedan.

    SvaraRadera