onsdag 14 november 2012

Allsvenska svepet

Det lirades på för fullt i Allsvenskan med fem matcher, har följt vissa och fått rapporter från andra och sammanställt det i ett litet svep. Här kommer det: 

Västerås visade upp en imponerande ineffektivitet hemma mot Malmö, 39-16 i skott men slutresultatet 1-4. Smått otroligt att en match kan sluta så, men Västerås får steppa upp avsluten till nästa match om man vill studsa tillbaka snabbt. Malmö imponerade och framförallt Sjögren i målet bjöd på ett riktigt bra spel. 

Bik/Karlskoga matar på och slår lag efter lag. Idag var det Djurgården som besegrades relativt enkelt och Marcus Johansson bidrog med 1+1. Men framgången börjar med Gistedt som ännu en gång klev fram och var en viktig faktor i kvällens seger. Just nu känns Karlskoga som ett av seriens absolut starkaste lag och imponerar från match till match. Djurgården tänker jag inte ens gå in på, men någon gång måste man göra förändringar och dom måste komma nu. 

Almtuna tog tre oerhört viktiga poäng i bottenmötet med Tingsryd, TAIF har det riktigt jobbigt just nu och det finns få spelare som levererar trots att man omsatt fler spelare den här säsongen än något annat lag. En av de största hjältarna i bortalaget var målvakten Jhonas Enroth som stoppade hela 39 skott. 

Asplöven slog till rejält i kvällens match när man besegrade Troja med hela 5-2 efter att ha haft ledningen med 5-0. Det blev en sanslös debut för Johan Porsberger som lånats in från Luleå, den unga talangen svarade för två mål och visade verkligen klass. Sköna poäng för Asplöven som lägger lite mer rum mellan sig och bottenstrecket. 

Leksand studsade snabbt tillbaka och vann mot Oskarshamn med 4-1 och Michael Raffl hade en riktigt bra kväll. Två mål blev det för honom och tre viktiga poäng för Leksand som behöll serieledningen tack vare kvällens vinst, även om Bik/Karlskoga är uppe på samma poäng. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar