måndag 12 november 2012

Bitter förlust för Karlskrona

Det var en makalös inledning av Karlskrona, som slutade i ännu en "hedersam" förlust när Troja till sist stod som segrare efter 2-1 i kvällens möte och nu började läget bli akut i KHK. Men det verkar vara hjälp på väg genom den nybildade "Karlskronagruppen"

Säga vad man vill om Karlskronas insatser på isen, men mediehanteringen verkar fungera alldeles utmärkt. Knappt hann slutsignalen gå innan man pumpade ut på hemsidan att det har bildats något som kallas Karlskronagruppen som ska hjälpa till ekonomiskt men att säkra KHK:s allsvenska status. Mikael Blomqvist verkar helt enkelt bli för Karlskrona vad Fahlander varit för Örebro. Sjukt snyggt hanterat av Karlskrona som både avleder viss uppmärksamhet från kvällens förlust men också ingjuter nytt hopp i klubbens supportrar, det gillas. 

Matchen då? Ja, en helt galen inledning av Karlskrona som tokdominerade dom första minuterna och hade ett puckinnehav runt 90% och 8-0 i skott eller något sånt. Men det saknas skärpa och det saknas målskyttar som gör det enkla och bara sätter dit puckarna, man behöver en målskytt av rang. För som det ofta blir när ett lag har övertaget men inte får in pucken, då sticker motståndarna upp och gör ett mål. 

Defensiven får ändå räknas som okej idag, två insläppta och inte så mycket misstag, bra spel i markeringsspelet för det mesta och det känns ändå som att Janne Karlsson har fått lite styrning på laget. Det känns stabilare och man har minimerat antalet onödiga utvisningar man tar under matcherna, så visst finns det hopp. Men nu måste poängen börja trilla in också, för Asplöven vann och passerade Almtuna i tabellen så nu har Karlskrona redan åtta poäng upp till nästa lag, det är inte bra. 

Vi får se vad som händer i klubben men jag är inte helt säker på att lösningen kommer vara att ta in fler spelare från division 1, ikväll avslöjades det nämligen att man tar in en back från Mörrum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar