måndag 12 november 2012

Västerås fortsätter att vinna

Det är en sanslöst bra form som Västerås visar upp just nu, även om kvällens match kanske inte var den bästa man gjort den här säsongen. Men det är imponerande att man trots det vinner matcher, även om just den här segern bjöds man mer på av Djurgården och deras virriga defensiv. 

Det var en otroligt viktig seger för Västerås som nu ser till att hålla Örebro bakom sig i kampen om tredjeplatsen, sex poäng upp har man nu även om Örebro spelar imorgon så kvittar det för placeringarna. Västerås tog hem matchen i förlängningen efter ännu ett mål av Patrik Berglund, jag måste säga att han var en enorm besvikelse de första omgångarna som han var i Västerås men nu har han växt ut och blivit precis så viktig för VIK som man hade väntat sig på förhand. 

Men det är inte bara NHL-spelarna som klivit fram, en av lagets absolut bästa spelare stod ännu en gång för en bra match, Lars Johansson stoppade hela 40 skott och han var en viktig nyckel till kvällens seger. Lars Johansson måste jag säga har överraskat på mig, han var visserligen helt okej förra säsongen men kändes långt från att vara en säker förstemålvakt som kunde vinna matcher. Den här säsongen har han utvecklats till precis det och jag kan bara lyfta på hatten och gratulera. 

Djurgården då? Ja vad ska man egentligen säga som inte redan har sagts. Ikväll hade man Hörnqvist, vilket innebär att man nu har tre NHL-spelare som håller enormt hög klass men man vinner trots det inga matcher. Det är något som verkligen borde föranleda åtgärder från DIF:s ledning och det kan omöjligt bara vara spelarnas ansvar, det finns några killar i båset som borde kunna lyfta de här killarna. Men men, bryt ihop och kom igen får man väl säga, eller något annat i samma stil. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar