tisdag 13 november 2012

Cirkus Borås fortsätter

Han högg som en kobra den gode Stålnacke, Borås hade precis bestämt sig för att kontrakten skulle omförhandlas och informerat spelarna innan han körde ut det på sin blogg. Tydligen är det nu så att Borås ännu en gång har ekonomiska problem och lönerna för spelarna kommer sänkas rejält. Därför är den spelare som vill fri att lämna vilket kommer båda för en liten cirkus i ettan. 

Det är kanske inte bara ettan som kommer att påverkas, det finns några namn i truppen som valde att stanna fast dom säkert hade kunnat få ett kontrakt med något lag i Allsvenskan. Jens Karlsson och Erik Andersson framförallt, den sistnämnde var högintressant för Sundsvall Hockey efter att Borås skickats ner i ettan och det intresset lär inte vara svalare nu. Sundsvall siktar på att ta in en forward och en back enligt det besked dom lämnade på medlemsmötet. Skulle man nu få in Erik Andersson så har man gjort ett klipp, enda problemet är väl att det inte kommer saknas klubbar som är intresserade. 

Karlskrona har fått en tidig julklapp, här finns det spelare som har spelat på allsvensk nivå och gjort det riktigt bra, spelare man kanske borde försökt hugga redan innan säsongen när Borås degraderades. Förutom de två jag nämnde så återfinns också Mitman och Isaksson i Borås, målvakten Michel håller väldigt hög klass också. 

Men framförallt måste jag säga att det är enormt pinsamt att Borås ens hamnat i den här situationen IGEN. Det är ett hån mot de spelare som stannade i klubben och mot lagets fans som troget stod vid Borås sida under det ekonomiska kaos som var. Till att börja med så har man hållit samma biljettpriser som man hade i Allsvenskan, hur tänkte man egentligen där? Matcher mot Leksand, Malmö, Örebro lär locka betydligt mer än matcher mot IK Pantern och Kungälv. Sen måste man från första början ha varit medvetna om att intäkterna skulle bli extremt mycket lägre i ettan och värvat därefter, nu står man IGEN med en trupp man inte har råd med. Pinsamt, inkompetent och klantigt, nu är det bara för Borås att börja om på allvar, anpassa sig efter situationen och inse att man nog blir kvar i ettan under några säsonger. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar