tisdag 13 november 2012

Jag som inte ens gillar Södertälje

Jag har aldrig tyckkt speciellt bra om Södertälje SK, det ska erkännas. Men samtidigt måste man ändå passa på att ge lite cred till hela Södertälje SK den här säsongen, det har varit mycket strul hit och dit men jag imponeras över hur man har hanterat alla situationer.

Det började tidigt den här säsongen med en "kris" i SSK, det brukar allt som oftast dröja några månader till in på säsongen innan svaga resultat och missade målsättningar väcker irritation och upprördhet hos framförallt fansen men även i laget. Men nu inleddes det väldigt tidigt, Södertälje låg sist och det såg verkligen ut att bli en fiaskoartad säsongen för sportklubben. 

Men där tycker jag att man hanterade situationen berömvärt, det började med att klubben gick ut på hemsidan och själva förklarade att man inte var nöjda, att man siktade högre och slängde in gratis entré till en av matcherna. Det var otroligt smart för det visar på en målsättning som man tänker hålla, man hymlar inte och man kommer inte med ursäkter, det var riktigt bra hanterat. Sen var man snabba med att inse var man brustit i lagbygget och man öppnade dörrarna för Read och Hagelin, deras ankomst gav en energiboost till laget och jag är inte lika säker på att dom verkligen behövs längre, det ser man på resultaten som klubben gjort under tiden Hagelin varit skadad. Nu ligger man femma i tabellen och har bra häng på lagen ovanför, det är en osannolikt bra utveckling från de inledande omgångarna av serien. 

Sen sluter fansen verkligen upp, nu har man startat en insamling för att få in Cam Fowler från Anaheim. Även där smart agerat, att namnge spelaren tror jag kommer innebära att folk lättare väljer att vara med. Är det någon namnlös spelare man pratar om att få in är det svårare för folk att se det framför sig och nu har man redan dragit in över 100.000, sen igår kväll! Det imponerar, precis som det mesta gör med Södertälje just nu. 

Jag är imponerad, trots att jag inte tycker om Södertälje. 

1 kommentar:

  1. SSK har aldrig vart lätt att hålla på, precis som du skriver brukar vi tappa efter x antal omgångar. Just nu vet jag inte om vi har något på gång eller vad det är som händer i klubben. Personligen väntar jag bara på att det ska gå åt helvete igen.

    SvaraRadera