tisdag 13 november 2012

Något är fel i Örebro just nu

Jag vet inte, Örebro hade alla förutsättningar att lyckas i kvällens match mot Södertälje, hemmalaget radade upp återbud och det fanns knappt några ordinarie spelare kvar till sist. Ändå lyckades Örebro bara med att få med sig en poäng hem och det är för dåligt av ett lag som har målsättningen att ta en direktplats till kvalserien.

Visst är Södertälje på bortaplan ingen enkel uppgift men jag tycker ändå att ett lag som Örebro måste göra det bättre än vad man gör. Ett typexempel är den tredje perioden, Örebro ligger under med 2-1 och måste gå för både kvittering och ledningsmål, men vad händer? Man lyckas visserligen kvittera i slutet av perioden men mäktar bara med sju skott på mål, 26 totalt. Det är alldeles för dålig från ett lag som bygger sin framgång på sin offensiva skicklighet och kraft. 

Jag tycker att man ska kunna förvalta det läget man får med så många skadade spelare i Södertälje bättre, visserligen har man haft skador och man har haft problem de senaste omgångarna men någon gång måste man komma till en punkt när man tar tag i sitt eget spel och vänder den negativa trenden. Istället verkar man nästan nöjda med 2-2 och det är väl acceptabelt om man inte tillhör ett av topplagen. Men Örebro dominerade serien förra säsongen och den trupp man har i år ska kunna göra precis samma sak. 

Powerplayspelet måste upp ett par nivåer, men det måste mycket annat också, sen kan man alltid ifrågasätta valet av straffskyttar, man väljer killar, Yetman undantaget som inte direkt är några utpräglade målskyttar. Trots läget man är i och att man desperat behöver vinna matcher? Det tycker jag är tveksamt om man ser till vilka skyttar man valde, men där kanske förklaringen ligger i varför jag inte är tränare utan bara skriver om valen tränarna gör. 

Nä, Örebro måste upp men grymt imponerande insats av Södertälje som krigar till sig två poäng i en match där man var dömda att förlora på förhand. Det är framförallt tack vare Sebastian Idoff som har klivit fram och lagt beslag på förstaspaden, det ska nog mycket till nu innan Forsberg petar honom från den platsen och det är välförtjänt, han räddar laget under långa stunder med sitt briljanta målvaktsspel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar