lördag 17 november 2012

Drömdebut för Pyörälä när Luleå vann

Luleå lyckades slå AIK till sist, men det krävdes förlängning och en ny finsk spelare för att det skulle lyckas. Mika Pyörälä presenterade sig verkligen för sin nya hemmapublik när han först kvitterade till 2-2 i slutet av den tredje perioden och sen även var inblandad i förarbetet till Gunnarsson segermål i förlängningen.

Det var en märklig match, Luleå gjorde en riktigt bra första period där man verkligen dominerade spelmässigt och borde nog ha haft med sig en betydande ledning in i omklädningsrummet men istället var det AIK som gick av isen i  en 2-1 ledning efter den första. Broc Little gjorde bägge målen för AIK och det var lite tamt försvarsarbete i Luleå som gjorde att han kunde få det utrymmet. Men offensivt såg Luleå riktigt bra ut och det såg ut att kunna bli en riktigt underhållande tillställning.

Men i den andra och tredje sjönk spelkvalitén betänkligt och det skapades inte många klara målchanser under någon av de perioderna, det kändes som att matchen skulle sluta 2-1 till AIK och att Luleå skulle få sin andra förlust på bara några dagar. Men Pyörälä ville annorlunda, efter att Robin Jonsson skjutit pucken mot mål och det finske nyförvärvet styrt pucken in i mål så var det 2-2 och matchen gick till förlängning. Väl där så hade verkligen Luleå chansen att avgöra eftersom AIK drog på sig en utvisning i slutsekunderna av den tredje perioden. Det gjorde man också, Daniel Gunnarsson fick pucken efter en vunnen tekning och skickade in ett slagskott bakom Daniel Larsson.

Bäst i Luleå? Jag tycker att Pyörälä var bra, Hedman var stundtals bra, Fabricius likaså. Men sen var det lite mer slätstruket där Fogström och Jacobsson kanske stod ut lite mer än övriga. Men det var mer en gedigen laginsats än några få som verkligen presterade.