torsdag 15 november 2012

Fransson var iallafall bra

Ännu en skön 0-0 match och massor med brända lägen, den här gången fick man knappt skotten på mål. Powerplayspelet var genomgånde uselt och det var väl egentligen bara Johan Gustafsson och Johan Fransson som gjorde riktigt bra prestationer. 

Johan Fransson, den mest kritiserade mannen i Luleå allt som oftast gjorde faktiskt en riktigt bra match ikväll. Det var lite mer av den "gamle" Fransson vi fick se, bra uppåkningar och han var riktigt bra med pucken. De mest förödande misstagen såg vi inte ett spår av och jag tycker Fransson gjorde sin bästa match för säsongen. 

I offensiven var det klent, Linus Klasen måste anpassa sig mer till Elitserien och sluta glida omkring och hålla i pucken, framförallt när man spelar powerplay, pucktempot blir sanslöst lågt väldigt ofta när Klasen är på isen. Sen är det inte svårt att vara målvakt i lag som möter Luleå, knappt någon spelare fanns på mål och täcker när skotten kommer. Fabricius-Mannberg-Hedman var några som stod ut lite i offensiven och Kalle var riktigt nära i slutet av matchen när han höll sig framför mål och nästan avgjorde matchen med en styrning. 

Luleå måste "ta kampen" mer framför målburarna och hitta tillbaka till det spel man hade i inledningen av säsongen. För just nu känns det som att man blandar och ger alldeles för mycket, man varvar bra matcher med riktiga bottennapp och det är inget ett topplag ska behöva göra. 

Linköping gjorde en riktigt bra bortamatch och såg till att inte bjuda Luleå på överdrivet många klara chanser, Carl Söderberg var riktigt bra tillsammans med målvakten Andreas Andersson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar