torsdag 15 november 2012

Örebro reste sig på nio och vände matchen

Det var ett pressat Örebro som åkte in på isen inför mötet med Mora. Förlust i kvällens match och det hade varit ett riktigt jobbigt läge både i tabellen och i truppen. Vinst var något som var ett måste, men med en minut kvar gjorde Mora 3-2 och såg ut att ha avgjort matchen men Örebro reste sig.

När ett lag går tungt så väcks alltid frågetecken runt moralen och stämningen i truppen men Örebro visade att man har en tro på sig själva och en enorm moral. Moras Mikael Vikstrand skickade in 3-2 med bara minuten kvar och Örebro kändes som ett slaget lag, ännu en gång. Hemmaplan har inte varit Örebros styrka och senaste tiden har man haft det tungt, Men Örebro plockade ut målvakten Tim Sandberg och med bara 23sek kvar frälste Weinstock hemmalaget när han kvitterade matchen till 3-3. Sen fortsatte Örebro och plockade hem bonuspoängen av bara farten, men framförallt fick man en seger och det var verkligen välbehövligt.

Jag har pratat med flera spelare under veckan och man har varit lite pressade, känt att man behöver prestera men inte fått ut det man själva vet att man kan. Det är måste vara ett skönt kvitto för Örebro och en seger som laget verkligen längtade efter.

Starkt att resa sig i slutet av matchen och inte bara ta poäng utan även vinna.