lördag 3 november 2012

Ineffektivt men tre poäng till sist

Usch,,, Det var så otroligt ineffektivt i Luleå ikväll. I de första två perioderna skapade man mängder med chanser men mer än Sandells mål i powerplay blev det inte. Som tur var stängde Rautio igen helt och hållet så ett mål räckte. 

David Rautio är just nu en av Elitseriens bästa målvakter, han är lugn, stabil och har tagit bort de värsta misstagen ur sitt spel. Det behövdes verkligen ikväll när Luleå inte kunde få dit puckarna, det var någon form av mästerskap i bortpassade målchanser. Att se matchen idag var som att se två personer spela NHL 13 på xbox där ingen av dom hittat skottknappen ännu utan försöker åka in med pucken i mål. 

Spelmässigt var det en helt okej match från Luleå, man gör det man ska i defensiven och ser till att majoriteten av skotten som kommer är från ganska dåliga vinklar och långt utifrån. Men det var lite slarvigare än vanligt och Rögle bjöds på ett par frilägen, ett borde resulterat i en straff när Fransson slashade Röglespelaren över handskarna men domaren valde att fria. 

Powerplayspelet fortsätter att hacka, det blev visserligen ett mål ikväll men det borde ha blivit betydligt fler. Klasen har blivit bättre i sitt spel 5-5 men i powerplay är det fortfarande alldeles för puckkärt och det går på tok för långsamt med pucken. Sen kommer det alldeles för lite skott, bra med ett uppehåll nu så Luleå hinner få ordning på det. 

Rautio, riktigt bra idag. Även plus till Fransson som faktiskt gjorde en mycket bättre match än han gjort under säsongen, han ser ut att vara på väg tillbaka. Sandell var riktigt bra också, gjorde ett mål och det hade kunnat bli fler. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar