söndag 11 november 2012

J20 i Sundsvall. Framtiden ser ljus ut

Sverige spelade tre matcher och vann samtliga, det innebar att man tog hem J20-turneringen som spelades i Gärdehov, Sundsvall under helgen. Efter den här turneringen så måste man ändå säga att det ser riktigt ljust ut för framtiden när det gäller svenska talanger. 

Det är stundtals ren njutning att se J20 killarna spela, det är en offensiv lusta där man hela tiden försöker vara ett spelande lag och man försöker konstant att hitta konstruktiva lösningar. Men visst, det blir lite väl slarvigt och naivt ibland men det är väl ändå därför juniorhockey besitter en så pass stor charm som den ändå gör. Sverige visade upp ett enormt bra spel, inför en riktigt bra publik. Man  lyckades locka runt 1500 i snitt per match som Sverige spelade och det var verkligen värt att gå dit. Många spelare tog chansen och visade sig från sin bästa sida och det står helt klart att många av de här killarna kommer kunna etablera sig på högsta nivå i Sverige och även lyckas ta sig till NHL. 

Joel Lassinantti tog chansen i kassen och bjöd på några räddningar som höll en enormt hög klass, jag kan tycka att räddningen han gjorde i den tredje perioden räcker bra för en biljett till JVM. Han är inte världens största målvakt men kompenserar det med bra reflexer och följsamhet i målet. Mer än väl godkänd måste man ändå säga om Joels insats i helgen. 

Emil Djuse och Mikael Vikstrand tycker jag förtjänar lite extra plus bland backarna, två av turneringens absolut bästa spelare och det var riktigt roligt att se deras backspel den här helgen. 

När det kommer till forwards är det lite svårare, många gjorde det riktigt bra men för mig personligen stod några stycken ut lite extra. Burakovsky, Lindholm, Collberg, Karlsson och Görtz anser jag gjorde det absolut bäst. Men många gjorde riktigt bra insatser och det kommer bli rejäl huggning om platserna till JVM. Roger Rönnberg kommer ha några svåra val att göra och det bådar gott inför turneringen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar